Konkurs na „Szefa Kuchni” szkolnej pracowni gastronomicznej

W związku z obchodami Międzynarodowego Tygodnia Szefa Kuchni w ZSCKR w Żarnowcu już po raz trzeci odbył się wyjątkowy konkurs na „Szefa Kuchni” szkolnej pracowni gastronomicznej. W kulinarnych zmaganiach wzięło udział pięć dwuosobowych zespołów reprezentujących klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych:
Justyna Majka i Julia Janosik – klasa III
Rafał Latuszek i Antoni Chabior – klasa III
Natalia Sochacka i Kinga Nowak – klasa II
Szymon Stacherski i Borys Kowalik – klasa I
Michał Flak i Dawid Krupa – klasa I
Zadaniem uczestników było przygotowanie dania głównego oraz deseru, wykazując się przy tym kreatywnością, doskonałym wyczuciem smaku, estetyką podania oraz umiejętnością organizacji pracy zespołu. Aromaty unoszące się w pracowni, precyzja wykonania potraw oraz pasja, z jaką uczniowie podeszli do wyzwania, stworzyły wyjątkową atmosferę kulinarnej rywalizacji.
Jury stanęło przed niezwykle trudnym wyborem – wszystkie dania zachwycały smakiem i prezentacją, a poziom zaangażowania uczestników był imponująco wysoki. Po burzliwej naradzie tytuł „Szefa Kuchni pracowni gastronomicznej ZSCKR w Żarnowcu” zdobył Michał Flak, uczeń klasy pierwszej.
Gratulujemy zwycięzcy oraz wszystkim uczestnikom konkursu! Mamy nadzieję, że zdobyty tytuł stanie się dla Michała inspiracją do dalszego rozwijania swoich kulinarnych talentów oraz aktywnego udziału w życiu naszej pracowni gastronomicznej. Życzymy wielu sukcesów i niegasnącej pasji do sztuki kulinarnej!

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.