W ramach upowszechniania rezultatów projektu o numerze 2023-1-PL01-KA121-VET-000130915 odbył się w naszej szkole „Dzień potraw greckich”. Uczniowie Technikum żywienia i usług gastronomicznych, którzy w maju odbyli dwutygodniowe praktyki zawodowe w Grecji dzielili się swoją wiedzą i umiejętnościami z zakresu przygotowywania potraw greckich. Wykonali tradycyjną grecką gemista czyli faszerowane pomidory i paprykę oraz sałatkę grecką.
Zagraniczne staże zawodowe są dofinansowane przez UE w ramach projektu o numerze 2023-1-PL01-KA121-VET-000130915. Wyrażone poglądy i opinie są jedynie opiniami autora i niekoniecznie odzwierciedlają poglądy i opinie Unii Europejskiej lub Narodowej Agencji Programu Erasmus+ i Europejskiego Korpusu Solidarności. Unia Europejska oraz Narodowa Agencja Programu Erasmus+ i Europejskiego Korpusu Solidarności nie ponoszą za nie odpowiedzialności.